Home Belgisch ESINAM – Deep In My Soul (W.E.R.F.)

ESINAM – Deep In My Soul (W.E.R.F.)

by Mark Van Mullem

Na een knappe eerste titelloze ep verschijnt dra Shapes in Twilights of Infinity het langverwachte debuutalbum van ESINAM. Iets om ongelooflijk naar uit te kijken. Wie die debuutep kent, weet waarom. De voorhoede van het album doet ook watertanden. Na de sterke eerste single New Dawn, is er nu het bedwelmend mooie Deep In My Soul.

Enkele eerste bescheiden beats, en na zes seconden klinkt al die prachtige stem van Esinam Dogbatse. Die stem en enkele donkere beats, meer niet. Nee, wacht, daar komen meer klanken vanop de achtergrond. Langzaam maar zeker worden meer magische klanken toegevoegd aan het palet – horen we daar ook de dwarsfluit? Die adembenemende stem van Esinam is meerlagig aanwezig, gul gedragen op feeërieke ambient-wolkjes, om ons dan schaamteloos te ontroeren en beroeren…

De tekst beperkt zich tot een repetitief “In my soul, deep in my soul”. Maar dat is genoeg. Het werkt. Het bedwelmt en betovert je. Fascinerend hoe Deep In My Soul zich als compositie ontwikkelt en je willens nillens meezuigt om je niet meer te lossen. En dat in een luttele vier minuten.

Voor ons mag deze track in ‘continue repeat’, of nee, meer nummers en meer magie. Dat dat album er dus maar snel aankomt, wij zijn nu eigenlijk al verkocht voor Shapes In Twilights Of Infinity!

Deep In My Soul is uit op het W.E.R.F.-label en te vinden op de gekende streaming platforms.You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More