Home Singles ERNST – Oh My Love (Eigen Beheer)

ERNST – Oh My Love (Eigen Beheer)

by Bart Verlent

Ernst is een erg creatieve, vierkoppige band. Op hun debuutalbum The Art Of Being Serious zetten ze gedichten van William Blake, Christina Rosettie en William Shakespeare op muziek samen met eigenzinnige covers van Mozart en Roy Orbison. Vorig jaar, in de herfst, brachten ze de ep Er Wordt Verteld uit, waarop ze vier huiveringwekkende kortverhalen in een kruising van hoorspel en soundtrack samensmelten.

© Ernst

Nu komt het viertal op de proppen met een zomersingle in de vorm van een muzikale postkaart. De bedoeling is dat je die postkaart opstuurt naar iemand die na de donkere wintermaanden een muzikale oppepper kan gebruiken. De kaarten worden de komende weken gratis verspreid over Vlaanderen. Mooi initiatief van deze unieke band.

Oh My Love begint ingetogen, als een mysterieuze soundtrack bij een David Lynch film, maar barst dan snel los in een dansbaar zomernummer waarop je onmogelijk kan blijven stilzitten. De zalige percussie die lijkt weggelopen uit Cuba en vrolijke blazers jagen de corona-blues volledig weg. Zangeres Debby Termonia’s flexibele stem heeft wel iets van het timbre van Dani Klein en kan daar iedereen mee in vervoering brengen.

Met Oh My Love verspreidt dit viertal een warme, mooie boodschap en dat doen ze dan nog met een aanstekelijk, dansbaar nummer. We kijken al uit naar het volgende project van deze unieke bende.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More