Home Belgisch ERIC GEURTS – You’re Not Alone (Flying Snowman Records)

ERIC GEURTS – You’re Not Alone (Flying Snowman Records)

by Mark Van Mullem

John Lennon heeft een nieuwe single uit en die klinkt een beetje reggae! Nee, er is geen nieuwe parel opgedoken van de legendarische Beatle. Eric Geurts heeft met You’re Not Alone, een nieuwe single uit en die ademt helemaal John Lennon, net zoals de vorige single Love To Love, toen bedoeld als Lennon-ode, dat deed.

You’re Not Alone trekt zich rustig op gang als ballade, met wat zuinige, subtiele keys en een rustige gitaarriedel, op een Walk On The Wildside-achtig ritme. En natuurlijk Erics stem. Al meteen hoor je die Lennon-signatuur. En plots zitten we in een vrolijk zomers tongue-in-cheek reggae-deuntje, waarin we meerstemmig de mooie stem van Madeleine Mbala horen. Verder in de song horen we ook mannelijke harmony vocals. The Beatles, of gewoon Eric zelf? Een weinig later brengt Geurts gretige gierende gitaarsoli. Ja, er gebeurt best veel in die korte tijdsspanne van iets meer dan drie minuten.

Met You’re Not Alone wil Geurts al wie zich eenzaam voelt, zeker in deze vreemde tijden, een stevig hart onder de riem steken. Het is een ode aan de vriendschap, aan het medeleven in deze lockdown-tijden waarin veel menselijk leed zich binnenskamers afspeelt.

De geest van Lennon zit dan wel in de song, maar niet het cynisme van diens nummer Nobody Loves You (When You’re Down And Out) (1974). Geurts’ lied is daar eerder een tegenreactie op. “Eenzaamheid is een koele killer. Zonder vriendschap zijn we bange wezens die verloren lopen in onze kleine bubbel. We verlangen zo hevig om gevoelens en ervaringen te delen. Vriendschap is een werkwoord, het doorbreekt het op onszelf gerichte egocentrisme“, zoals de singer-songwriter het verwoordt.

You’re Not Alone is niet alleen een erg mooi lied geworden, het is ook een mooie boodschap van hoop, vriendschap en liefde. De single komt uit op zondag 14 februari 2021, en dat is niet geheel toevallig. Zoals Eric het mooi verwoordt: “Voor hen die er al te dikwijls aan twijfelen: You’re Not Alone. Ergens is er iemand die om je geeft en deze song voor jou zingt!” Amen to that.

We mogen ook hopen dat de gelukkige koppeltjes, en niet alleen op 14 februari, ook eens denken aan de eenzamen onder ons. Ze zijn met meer dan je denkt.

Met de zoveelste sterke single op rij durven wij gerust ons pleidooi van vorig jaar herhalen: kom gerust op de proppen met een album, Eric!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More