Home Singles EQUINOX, THE PEACEKEEPER – The Urge To Kill

EQUINOX, THE PEACEKEEPER – The Urge To Kill

by Bart Verlent

In 2009 debuteerde Wouter Buyst onder de naam Equinox, The Peacekeeper met het wondermooie album We Could Wake Each Other Up waarop dertien pure singer-songwriter parels staan met folk en country invloeden waar we ook wat Eels in hoorden. Vier jaar later verscheen Birdsongs On The Waste Land waarin Buyst dezelfde weg opgaat en weer straffe songs uit zijn hoed toverde. Daarna trok Wouter naar La Palma om te werken in een vluchtelingencentrum. Na tien jaar is hij nu terug met nieuw werk.

Eind september verschijnt het derde Equinox, The Peacekeeper-album Make Amends dat Wouter heeft ingeblikt met Pascal Deweze die de opname en de mix voor zijn rekening nam.

The Urge To Kill is de eerste single uit die plaat. Het is een anti-ode aan Buysts travelling partner Bill, waarmee hij de halve aardbol afreisde. Op zijn vorige album kreeg Bill nog een ode onder de naam Bill’s Song, maar op de laatste roadtrip langs de Amerikaanse Westkust irriteerde diezelfde persoon hem behoorlijk. Vandaar dus een haat/liefde nummer, die bij uitbreiding ook gewoon over het eigen ego zou kunnen gaan.

The Urge To Kill begint als een gedreven Dylaneske countrysong, maar in de laatste minuut valt het tempo wat terug en krijgt het aanstekelijke lied een New Orleans straatmuziekkantje. Nog nooit kregen we zo’n catchy anti-ode die zo zoet klonk.

Voor de clip trok Thomas Ortegat door de Gentse straten en vroeg hij aan mensen om hun grootste irritatie te delen. De clip heeft ook een Dylanesk randje waardoor het de muziek perfect aanvult.

Fijn dat Wouter Buyst terug is met nieuwe muziek, deze single laat ons al volop watertanden voor het komende album.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More