Home Singles ELI GOFFA – Lost Soul

ELI GOFFA – Lost Soul

by Bart Verlent

Elie De Prijcker (beter bekend als Eli Goffa) was voor zijn nieuwe single op zoek naar een ietwat bekende zangeres voor een duet. Terwijl hij de backing vocals aan het uitwerken was in zijn huiskamer, begon zijn 12-jarige dochter Maren plots mee te zingen vanuit de keuken. Eli was zo betoverd door haar breekbare stem, die perfect bij het nummer paste, dat hij zijn ambitieuze zoektocht onmiddellijk staakte en besloot haar mee nemen naar de studio.

© Eli Goffa

Oorspronkelijk zou Lost Soul gaan over het gebrek aan energie, vuur en zelfvertrouwen om verder te gaan met wat je het liefst doet. In De Prijckers geval is dat muziek spelen. Later besloot hij om de tekst volledig om te gooien en om te zetten in een liefdesverhaal. Langs de oever van een riviertje denkt de ene mijmerend terug aan de andere, vol melancholie en weemoed. Elie nam deze mooie breekbare song, net als zijn vorige single, op met Sander Stuer (Gilman, Wanthanee) op keys. Steven Meuleman van White House Recordings nam de productie voor zijn rekening.

Het is knap dat Goffa een periode van futloosheid en een gekelderd zelfvertrouwen kon ombuigen naar een prachtige opname waar zijn dochter een klein aandeel in had. Met dit lied neemt Eli Goffa ons mee in een warm klankenbad dat indruk maakt. Ook al was hij even de weg kwijt, met dit nummer zit hij terug op het goede pad.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More