Home Singles ELEPHANT feat. MESKEREM MEES – The Morning (V2 Records – Excelsior Recordings)

ELEPHANT feat. MESKEREM MEES – The Morning (V2 Records – Excelsior Recordings)

by Kris Van den Bossche

De nieuwe single van de Nederlandse indie parel Elephant is een laid back liedje over de eerste uren van de dag. “Nothing compares to being with you in the morning light”. In de tweede strofe valt Meskerem Mees in met haar gekende fragiele zangstijl. Het gras groeit en de koffiemachine is niet ver af. Titel niet gestolen: een zondagochtend nummer tot hier.

Tot halfweg de lead gitaar bijna anderhalve minuut Wilco’s Nels Cline in Impossible Germany wil evenaren. Goed gespeeld, maar wat komt het in de song doen? “And I find it quite difficult to get it together”.

Meskerem Mees moet Elephant mee over de landsgrens helpen. Zij is zelf tegenwoordig zingend èn dansend te zien in de dansvoorstelling van Rosas’ Exit Above waar ook Jean-Marie Aerts mee aan de muziek werkt. Een veelzijdige vrouw!

Elephant is de volgende maanden zowat overal in Nederland te zien, op 5 augustus ook op het Absolutely Free Festival in Genk.  Op 28 september komen ze in de Trix hun nieuwe album voorstellen dat verschijnt op 15 september, opvolger van het in Nederland goed ontvangen Big Thing van 2022.

Elephant | Facebook | Instagram

ELEPHANT feat. MESKEREM MEES – The Morning
ELEPHANT feat. MESKEREM MEES – The Morning

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More