Home Singles ELÉONOR & MAÍRA FREITAS – Despreocupados (Acoustic Remix)

ELÉONOR & MAÍRA FREITAS – Despreocupados (Acoustic Remix)

by Bart Verlent

Vorig jaar brachten Eléonor en Gerry De Mol het nummer Geen Van Allen Zorgen uit. Een nummer waarvan de tekst is gebaseerd op het gedicht Braziliaanse Kustpassagiers van de Nederlandse dichter J.J. Slauerhof. Het is dit jaar 100 jaar geleden dat hij zijn eerste gedichten publiceerde. Ter ere van de Werelddag Voor Culturele Diversiteit Voor Dialoog En Ontwikkeling, komt er nu een versie van deze song uit waarin het Nederlands en het Braziliaans-Portugees op een bijzondere manier gecombineerd worden.

Maíra Freitas, dochter van Martinho Da Vila (een bekende, Braziliaanse zanger), vertaalde het gedicht en zorgde voor een beklijvende interpretatie. Eléonor vult het nummer verder aan in het Nederlands. Ze doet dat onder een vrolijke melodie en bij opgewekte samba-ritmes. Onderwijl klaagt ze de wantoestanden aan die het mooie Brazilië nog altijd teisteren.

Deze nieuwe versie klinkt nog zwoeler dan het origineel dankzij de percussie van Pedro Amparo en Pablo Carvalho, die werd opgenomen in Rio de Janeiro, en de doorleefde stem van Maíra Freitas. Eléonor vult alles mooi met haar warme stemgeluid. Met deze zalige single halen we nu al de zomer in huis.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More