Home Singles ELEONOR & GERRY DE MOL – Woorden In De Nacht

ELEONOR & GERRY DE MOL – Woorden In De Nacht

by Francis van den Broeck

In, hopelijk deze keer, het gezegende jaar 2021, brengen Eléonor (Elly Aerden) en Gerry de Mol hun album uit. Ze hebben hiervoor teksten van schrijver, dichter en arts Jan Jacob Slauerhoff op muziek gezet. In juni 2020 kwam hun eerste single Geen Van Allen Zorgen uit die werd gedraaid op o.a. Radio 1 en NPO 5.

Woorden In De Nacht is opnieuw een nummer van zeer hoge kwaliteit. Deze professionals zijn dan ook niet aan hun proefstuk toe.

Een vleug Spaanse weemoed met ondeugende wendingen in toon en tekst doen je dromen en denken aan lang vervlogen liefdes. Er komt als het ware een satijnen sluier over je heen die haast filmisch aandoet. Dit prachtige arrangement is om duimen en vingers bij af te likken. Het nummer doet ons ook wel wat denken aan kleinkunst uit de jaren 70 zoals we die bijvoorbeeld kennen van Ann Christy of Della Bossiers. Niet alleen maar lof voor de zwevende, prachtige stem van Elly Aerden, ook de muzikanten verdienen een pluim. De klassieke gitaar, in combinatie met harp, doet hier meer dan zijn werk. Eenvoud siert, maar het klinkt o zo prachtig.

Uiteraard is deze song radiowaardig. De Vlaamse en Nederlandse kleinkunstscene, en ook een breder publiek, kan er alleen maar door ingepalmd worden.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More