Home Singles ELDERS – Leaves (2000monkeys)

ELDERS – Leaves (2000monkeys)

by Bart Verlent

Elders is het nieuwe project van performer, actrice en zangeres Laurence Roothooft en Tom Pintens die we ook kennen als muzikant bij Het Zesde Metaal, Roosbeef en Dez Mona en uit een verder verleden van Zita Swoon en Flowers For Breakfast. Het duo wil met Elders een heel nieuw geluid creëren. Met zang, bedwelmende synths, beats en gitaar maken ze een mysterieuze glitterwereld waar ze leven en liefde bezingen als twee zoekende zielen.

(c) Elders

Tom en Laurence begonnen twee jaar geleden met Elders omdat ze de noodzaak voelden om samen muziek te maken en een wereld te scheppen. Ze hebben in de loop van die tijd gezocht naar het perfecte geluid, teksten en passende visuals.

Leaves is hun eerste single. Het is een donker, mysterieus synth nummer waarin de tekst zich beperkt tot een paar zinnen die door heel het nummer herhaald worden. We moeten bij deze song aan 80’s electro denken en ook aan Vive La Fête en Kavinsky. Een stijlvol dansbaar nummer dus.

Van Tom Pintens zijn we gewoon dat hij pakkende muziek aflevert met brede arrangementen. Bij Elders houdt hij het vrij sober en niet al te origineel. Toch is Leaves een aanstekelijk nummer dat uren in het hoofd blijft hangen

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More