Home nieuws Patriarch keert als een orkaan terug

Patriarch keert als een orkaan terug

by Nel Mertens

Het was stilte voor de storm voor Patriarch. De Kempense metalband zweeg sinds 2016, zoekend naar een nieuwe zanger en werkend aan een nieuw geluid. Als een orkaan keren ze nu terug, met een demo met drie nieuwe tracks!

De band bestaat al sinds 1983, maar trekt naar buiten met een missie: “We willen muziekliefhebbers weer enthousiast maken voor metalmuziek, vooral de jongere generaties. Verder zijn we nog steeds mensen met een kritische blik op de wereld en het beleid, ons bewust van de uitdagingen waar we als samenleving voor staan. Dit weerspiegelt zich in onze muziek. Eigentijds, rauw, ‘in-your-face’.”

De Patriarch-sound klinkt in deze drie nummers als een verfijnde mix van diverse invloeden, met prog- en trashmetalsporen die doen denken aan Nevermore, Fear Factory, Pain of Redding, Testament, Killing Joke, Gojira, Machine Head …

Watch Us… Feed Us… Control Us… laat het vijftal weten in een eerste nieuwe track. Hoor hen ook vooral: zwaar inslaande ritmes, een snijdende gitaarmelodie en ruwe oerschreeuwen van nieuwe zanger Mario Cesar.

Freed From Execution was het eerste nummer dat Patriarch schreef na hun album Rage of Gods (2016), toen nog met Kevin als zanger en onder de werktitel Pathway To Subreal. Nog voor Mario auditie deed als zanger, schreef hij nieuwe teksten en nam hij er een nieuwe ruwe versie van op. Toen hij effectief de band vergezelde, veranderde de titel. De videoclip bij Freed From Execution opent met een quote van Orwell: “Power is tearing human minds to pieces and putting them together again in new shapes of your own choosing.” Patriarch vertaalt deze in een razende geluid vol melodieuze gitaarlijnen, zware riffs en snel strakke drums.

Technological revolution, inducing our way to indoctrination human feelings, absolution, the fastest way into annihilation.”

Het schitterende drumwerk in Barely Alive Far From Death is opmerkelijk en laat hiermee ook meteen het sterkste nummer van deze demo horen. Give us a pit, please.

Freddy Mylemans (gitaar), Luc Seeuws (drums), Mario Cesar (zang), Stijn Claessen (gitaar) en Tweeva (bas) trekken binnenkort opnieuw de opnamestudio in. Om de nummers voor hun volgende album op te nemen. Ze zijn op zoek naar een label om het nieuwe materiaal op uit te brengen.

Spotify / Bandcamp / Facebook / Website / YouTube

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More