Home Singles ECHT! – Vault-A (Sdban Ultra)

ECHT! – Vault-A (Sdban Ultra)

by Bart Verlent

In 2021 mochten de heten van de Brusselse band ECHT! de openingsdag van Jazzmiddelheim openen voor Portico Quartet, Dans Dans en STUFF. Het was de eerste dag dat de corona-maatregelen volledig wegvielen en ECHT! had daar de perfecte nummers voor. Vanaf de eerste beat tot de laatste veranderde de tent in een gigantische raveparty. ECHT! Was dan ook één van de hoogtepunten van de dag.

Datzelfde jaar verscheen hun straf debuut-album Inwane waar op 5 mei het vervolg op uitkomt, die dag zal hun tweede album Sink-Along in de rekken liggen.

© ECHT!

Vault-A is de eerste smaakmaker voor het komende album en is geïnspireerd op het gevoel dat je krijgt als je iets heel kostbaars vond. Dat gevoel gaat soms gepaard met nostalgie, met het idee dat de schat zou kunnen verdwijnen. Het nummer is opgedragen aan de werkplek van de band, de VOLTA muziekruimte in Brussel.

ECHT! vermengt invloeden van trap, bas, jazz en hiphop en trekt met die invloeden een originele wereld op. In Volt-A wordt een spanningsveld opgebouwd dat nooit echt explodeert. Door een breed klankspectrum op te bouwen met bijzondere soundscapes en daar zwoele beats, een lading tempowissels en breaks in te vermengen, krijgen we opnieuw een unieke compositie.

Op vrijdag 5 mei stelt ECHT! het nieuwe album voor op Les Nuits Botanique, met Kuna Maze en Jean-Paul Groove in het voorprogramma.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More