Home Singles ECHOFARMER – Aku

ECHOFARMER – Aku

by Bart Verlent

Echofarmer is het project van Arne Nuyts waarin hij zijn inspiratie de ene keer verhakselt tot hoekige muzikale labyrinten terwijl hij de de andere keer warm en wollig uit de hoek komt. Met tweedehands synthesizers, een basgitaar, een platenbak uit de kringloopwinkel, zelfgemaakte kalimba’s en Ableton Live timmert hij dagelijks aan zijn ‘drijhoutfunk’ en ’takkenjazz’.

© Echofarmer

Live wordt de groovy geluidswereld van Echofarmer tot leven gebracht door Louise van den Heuvel (DISHWASHER_, The Gallands) op bas, Thijs van Scharen op drums en Nuyts aan de toetsen en de sampler. In maart nam het trio een live sessie op in de Gentse Bijloke waaruit Aku afkomstig is.

Aku is een meer dan zes minuten durende trip waar we elke seconde van genoten hebben. We worden van de ene hoek naar de andere geslingerd met aanstekelijke breakbeats, een lekkere, groovy bas en Nuyts die alles perfect aanvult met een breed gamma aan soundscapes die het geheel af maken. Het trio zorgt ook voor afwisseling en legt regelmatig eerst alles stil om daarna, op subtiele wijze, alles terug mooi op te bouwen.

Dit is de eerste single van Echofarmer en het is meteen een binnenkomer van formaat. Ze klinken alsof de drie muzikanten al jaren samen muziek maken en zo iets strafs en unieks neerzetten.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More