Home Singles DUST MICE – Archimedes Death Ray

DUST MICE – Archimedes Death Ray

by Ann Cnockaert

Vanuit Seattle komt de band Dust Mice met hun nieuwste nummer Archimedes Death Ray, een voorproefje van het aankomende album Room Within A Room.

Dust Mice is ontstaan in een bescheiden oefenruimte in het Pacific Northwest en heeft daar een uniek geluid ontwikkeld door elementen van psychrock en ruimtelijke muziek te combineren. Het nieuwe nummer belichaamt dit evolutionaire traject. Het draagt hun kenmerkende spacerock en garage invloeden, maar met een intrigerende duisternis die luisteraars meeneemt op een meeslepende reis door de tijd.

Met Archimedes Death Ray verkent Dust Mice sonisch de geschiedenis en de cyclische aard van vernietiging, waarbij het nummer de luisteraar betovert met een ritmische reis door geluidslagen. Het dient als een krachtig bewijs van de vertelkunst van de band via muziek. Terwijl ze diepere, donkere thema’s verkennen, behouden ze stevig hun unieke muzikale identiteit.

Het nummer is ook een eerbetoon aan de voormalige drummer Zane Graham die helaas aan het einde van 2022 de wereld verliet. Hierin zijn zijn laatste opnames met Dust Mice verweven, waardoor het een blijvende herinnering vormt aan zijn onschatbare bijdragen aan de band.

Het album Room Within A Room staat gepland voor release op 26 januari via Epictronic.

Facebook Bandcamp

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More