Home Singles DRUMS ‘N’ GUNS – Unless

DRUMS ‘N’ GUNS – Unless

by Bart Verlent

Van over het kanaal krijgen we maandelijks wel nieuwe postpunkbands die “the next big thing” beloven te zijn maar de straffe postpunkbands uit eigen land krijgen nauwelijks aandacht. Kijk maar naar het Gentse trio Partisan, het Waalse marcel en het Waregems/Gents/Tieltse vijftal Drums ‘n’ Guns. Die laatste band vond zich in 2018 terug uit met een energieker, agressiever en sneller geluid met als resultaat hun tweede album Hailhail. Een stevige postpunk bom die een verbluffende inslag maakte.

© Drums ‘n’ Guns

Dit jaar mogen we een nieuwe ep van band verwachten die ze enkel digitaal uitbrengen. Met de single Gloria greep de band ons al stevig bij de keel en dat doen ze nog eens met Unless. Het nummer gaat over verwachtingen, hoop, verlangen, eenheid, vooruitzicht en/of uitsluiting, gemiste kansen, verlies, ontgoocheling en eenzaamheid. Je hoort deze gevoelens dan ook doorheen het nummer.

Al de opgekropte frustratie van een systeem dat niet werkt en waar je dagelijks tegen vecht, wordt hier met veel vuur aangevochten. Een gedreven ritmesectie legt de basis voor het nummer terwijl de zang en de gitaren alles flink in de verf zetten met agressieve kleuren.

Unless is een track die heftig binnenkomt en veel nieuwe postpunkbands vanuit het VK achter zich laat.

Op 6 oktober verzorgd Drums ‘n’ Guns het voorprogramma van Massacus in De Kelk in Brugge.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More