Home Belgisch DRUMS ‘N’ GUNS – Hail Hail (Eigen Beheer)

DRUMS ‘N’ GUNS – Hail Hail (Eigen Beheer)

by Bart Verlent

Een paar maanden geleden kregen we de nieuwe single Ocean Splits in Two van Drums ‘n’ Guns in onze bus. Op deze single kwam het collectief met een totaal ander geluid. De stonerrock-, americana- en donkere bluesinvloeden hadden plaats gemaakt voor snedige postpunk zodat het vijftal krachtiger en intenser uit de hoek kwam.

(c) Jesse De Meulenaere

Hun tweede album Hail Hail is net verschenen waarop Drums ‘n’ Guns met hun nieuwe sound pronkt. Na het beluisteren van deze langspeler waren we volledig overtuigd van dit nieuwe geluid. Het titelnummer van de nieuwe plaat is nu uitgebracht als single. Een catchy baslijn is de basis van deze kraker, waarop de gitaren en de drums de baslijn kracht bijzetten en zanger Sam Dufoor zijn tekst declameert op een manier die doet denken aan Mark E. Smith en een jonge John Lydon.

Hail Hail zal tijdens de komende optredens zeker voor vuurwerk zorgen. Dit is een nummer dat je zin geeft om het refrein mee te roepen met als resultaat dat je zo meegesleept wordt in een soort van trance. Liefhebbers van postpunk met een stevige, gebalde vuist zijn bij Drums ‘n’ Guns aan het juiste adres en dat bewijst deze ijzersterke single.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More