Home ReviewsAlbum Reviews THE WHODADS – Spook! (Wagonmaniac Music)

THE WHODADS – Spook! (Wagonmaniac Music)

by Jeroen De Weder

Waar blijft die langverwachte film over Zwarte Lola? Het beruchte seksicoon, dat het preutse Vlaanderen in de jaren 60 van vorige eeuw rode oortjes bezorgde, overleed vorig jaar en verdient postuum deze erkenning. Al was het enkel en alleen maar om een fijne soundtrack uit te brengen waarop Spook!, de titeltrack van de nieuwe ep van The Whodads niet mag ontbreken.

De onovertroffen Gentse surfjazz bigband blies vorig jaar 25 kaarsjes uit op de met rockabilly stripster gevulde stapeltaart en vierde dat met enkele memorabele optredens. Spook! bevat zes tracks die de kenmerkende sound van de band alle eer aandoen en geldt als de opvolger van Sahara, de ep die het collectief in 1999 uitbracht.

Beide ep’s zijn een ode aan de favoriete film- en televisiemuziek van de band. En zoals verwacht, aanhoren we de coolste sounds uit de muziekgeschiedenis, een breed uitgesmeerd klankenpallet dat gaat van lome jazz over opzwepende swing tot warme latin en coole surf. Mister Tarantino, bent u per toeval bezig met een waardige opvolger van Reservoir Dogs of Pulp Fiction? Zo ja, doe dan geen moeite meer om de ideale muziek hiervoor samen te stellen. Zo niet, maak uw agenda meteen vrij om een baanbrekende film te maken over Annie Heuts aka Zwarte Lola.

Het verhaal en de bijhorende soundtrack van The Whodads liggen klaar en garanderen een wereldsucces in Vlaanderen! Spook! verscheen op het Wagonmaniac label, dat voor deze gelegenheid ook de Sahara-ep uit 1999 opnieuw uitbracht. Beiden op vinyl of wat had je gedacht?

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More