Home Singles DRUMS ‘N GUNS – Gloria

DRUMS ‘N GUNS – Gloria

by Bart Verlent

Uit de assen van stonerband Mogul richtten in 2012 Win Nellen, Bert Van Thuyne, Jan Gobeyn, Marjo De Keukelaere en Sam Dufour Drums ’n Guns op. Na vier jaar sleutelen aan nummers en een eigen geluid verscheen in 2016 de debuutplaat Inanna waar we stoner, rauwe rock, postpunk, american en zelfs country op horen.

Vier jaar is het wachten op opvolger Hail Hail. In die vier jaar tijd heeft het vijftal niet stilgezeten en is er verder gesleuteld aan de sound. Het resultaat was een plaat vol stomende en briesende postpunk die nog vuriger uit de hoek kwam dan Idles. Het was een dijk van een plaat die helaas door corona te weinig aandacht kreeg. Maar de heren bleven niet bij de pakken zitten en eind 2020 zag de single People het licht met daarop harmonische postpunk met een knipoog naar The Fall en Fountains D.C.. Toen werd het opnieuw drie jaar stil rond Drums ’n Guns.

© Drums ’n Guns

Eind 2022 werden er nieuwe nummers opgenomen. Deze keer hield de groep alles in eigen hand en bassist Marjo Keukelaere verzorgde de finale mixing. Dit jaar krijgen we daar het resultaat van te horen met de digitale ep If You Can. Gloria is er de eerste single uit en neen, het is niet de zoveelste cover van de Them-klassieker, maar wel een gedreven track die inhakt als een vlijmscherpe bijl.

Eerst krijgen we een energieke ritmesectie die Sam Dufour komt opzwepen met zijn stem waar de kwaadheid van afdruipt. De gitaren schilderen het geheel vol hoekige riffs en smerige solo’s. Als kers op de taart krijgen we een meezing refrein dat je onmogelijk kan negeren. Wat een song!

Drums ’n Guns combineren in Gloria de gedrevenheid van de jonge John Lydon met de vurigheid van Killing Joke en dat ingepakt in een eigentijds jasje. Dit stoomt, knettert en is erg aanstekelijk.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More