Home Singles DROPKICK MURPHYS – I Know How it Feels (PIAS)

DROPKICK MURPHYS – I Know How it Feels (PIAS)

by Hans Verhoeven

Ja, ze hebben Woody Guthrie (1912-1967) ontdekt. Op hun vorige plaat ook al! En wat doen ze nu? Een volgende maken, gebaseerd op de teksten die Guthrie achterliet.

Woody Guthrie trok, gewapend met zijn gitaar en niks anders, in de jaren dertig door de dust bowl van zijn land en zong waar dat ook maar kon dat This Land is Your Land is en in die gitaar stond gebeiteld “This Machine Kills Fascists”.

Een voorvechter der burgerrechten. Iemand die wist dat Amerika, zijn land, een land was van iedereen die er kwam wonen. En Dropkick Murphys, afstammelingen van Kelten die in Boston aanspoelden, doen hem gepaste eer aan.

Nu deed Brit Billy Bragg dat ook al, en je had dat misschien eerder van hem verwacht. Maar goed, Dropkick Murphys kennen hun ondergrond en hun achtergrond.

De single, dit. Want het is nog wachten tot volgende maand, tot Okemah Rising uitkomt.

En valt die single een beetje mee? Ja hoor. Het is een drinkgelag, een bacchanaal maar met het hart op de juiste plaats. Even voelen. Ja, daar, linkerkant van de borstkas. Oef.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More