Home Singles DREAMWAVE – Hidden Sun (Velvet Echoes)

DREAMWAVE – Hidden Sun (Velvet Echoes)

by Ann Cnockaert

De Bristolse band Dreamwave staat klaar om een voorproefje te geven van hun langverwachte debuutep met de betoverende single Hidden Sun. Deze single is afkomstig van hun aankomende ep Dreamwave And The Mindcave, die op 4 mei zal verschijnen via Velvet Echoes Records.

Hidden Sun roept de sfeer op van Sergio Leone’s spaghettiwesterns, maar met een dromerige twist. Geïnspireerd door Ennio Morricone’s synthesizers, straalt het een geruststellende warmte uit, vergelijkbaar met de hitte van een zon verborgen door de woestijn. De band werd ook beïnvloed door Tears For Fears, wat leidde tot experimenten met 80s-synthesizers en nieuwe geluiden.

Met Hidden Sun laat Dreamwave een meer bedachtzame en introspectieve gemoedstoestand zien in vergelijking met hun eerdere releases. Het nummer weeft een intrigerende mix van synthetische melodieën en doordringende psychedelische elementen.

Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More