Home Singles DRAHLA – Stimulus For Living (Captured Tracks).

DRAHLA – Stimulus For Living (Captured Tracks).

by Nel Mertens

Hoewel ze het laatste jaar vooral op tour waren als support van Ought en Metz en ook op Robert Smiths’ verzoek op Meltdown speelden, werkten ze tussendoor volop aan hun eerste plaat. Drahla, de postpunkband uit Leeds, kondigt met hun single en bijhorende videoclip Stimulus For Living dat debuutalbum Useless Coordinates aan.  Het nummer is gebaseerd op abstracte ideeën en gedachten, die de clichés en vooroordelen uitdagen. En dat is precies wat dit trio ook hoog in het vaandel draagt en hun creativiteit blijft stimuleren: vertrouwend op hun eigen instincten, hoever deze hen ook soms brengen van wat anderen denken. De band ontstond eigenlijk uit de nood van de drie bandleden om een creatieve uitlaatklep te vinden. Het esthetische totaalplaatje is dus erg belangrijk. Even belangrijk als de muziek.

Stimulus For Living is daarvan een mooi bewijs. Spoken vocals, losstaande geluiden van onder andere een boormachine en telefoontoetsen – die je in de knappe videoclip ook kan plaatsen – leiden het nummer in, waarna een leuke postpunksound neergezet wordt met uitdagend klinkende female vocals en wijze ritmische elementen tussendoor.

Het album dat op 3 mei uitkomt, kan je reeds via pre-order bestellen.

Wil je Drahla live aan het werk zien? Dan ga je best even de grens over, naar Nederland:

19/4: Motel Mozaique Festival, Rotterdam
23/6: Loose Ends Festival, Amsterdam

Facebook / Website

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More