Home Singles DOODSESKADER – Lepers

DOODSESKADER – Lepers

by Nel Mertens

‘Left arm, right hand, cut, done. I’ll make you pay for what you’ve done.’ Doodseskader heeft een lugubere klanksmaak. Hun debuutsingle opent met onmenselijk gegrom, maar de warm ruwe stem brult er geen seconde roekeloos op los. Ze aait rauwbloedend, keihard maar op een bijzondere manier ook sober en macaber mooi tussen de diep inslaande drums en donkere bassen.

Doodseskader is één van die nieuwe projecten van twee heren die op verschillende manieren al heel wat van zich lieten horen. Eén voor één knappe projecten, maar de versmelting tot Doodseskader levert een bijzonder knappe grungy, sludgy metalsound  op.

Muzikant/producer Tim De Gieter kennen we van Amenra, Fär en Every Stranger Looks Like you en drummer Bert Minnaert a.k.a. Sigfried Burroughs verdiende al heel wat strepen met zijn soloproject, maar ook bij o.a. The K., Onmens, PAARD. en Kapitan Korsakov. “Harde tijden vergen hardere muziek. We zijn ontstaan om af te maken”, laten de heren weten. En in hun eerste track Lepers laten ze een vrij reëel aanvoelende dreiging op ons los: ongevraagd wordt iedereen elkaars’ slachtoffer. Op die manier wordt ieder van ons een leider en een lijder (= leper).

‘Ik zal het water laten stromen voor jou om het bloed van mij af te vegen…’

Lepers werd opgenomen en gemixt door Tim De Gieter in de Much Luv Studio en gemastered door Jack Shirley (The Atomic Garden). Bij de track hoort ook een knappe videoclip door Michael Roemers en Alfred Jodocus Crack.

In november mogen we het debuutalbum MMXX : Year Zero verwachten van het duo. Burroughs en De Gieter laten als Doodseskader alvast een genadeloze hardheid op ons los, die wij– alsof het het lijk van onze geliefde was – niet van plan zijn los te laten.

Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More