Home Singles DON MARSH V – Marshland IV-Rays (Solidude Records)

DON MARSH V – Marshland IV-Rays (Solidude Records)

by Bart Verlent

Don Marsh V is een akoestisch kwintet dat werd opgericht door pianist Wouter Van den Broeck. Hij stelde de band samen met saxofonist Warre Van de Putte, drummer Mathias de Waele, bassist Janos Bruneel en Jean-Paul Estiévenart op trompet. Op 2 september verschijnt hun debuutalbum Marshland dat ze hebben opgenomen in de Gentse Johnny Green Giant Studio. Het album bevat akoestische jazz met zowel emotionele als intellectuele diepgang.

© Don Marsh V

Voor zijn debuut componeerde Van den Broeck de Marshland Sonate, een werk dat net zoals zijn klassieke voorbeeld, bestaat uit verschillende bewegingen die verbonden zijn door melodische motieven en toonaardrelaties, maar waar improvisatie steeds een grote rol speelt. Marshland IV– Rays is een een eerste voorproefje van het album waarin we worden getrakteerd op een knappe melodische compositie met een breed en warm klankentapijt.

Na beluistering van dit stuk zijn we er zeker van dat het album een pareltje zal worden.

Je kan Don Marsh V aan het werk zien op:

24/08 – C-Mine, Genk
02/09 – Jazz In ’t Park, Gent
03/09 – Damme Jazz
15/09 – The Preacher, Geraardsbergen
17/09 – Sounds Jazz Club, Brussel
29/09 – CC Koksijde
04/10 – Jazz Station, Brussel
03/12 – Izzy Jazz Club, Brugge

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More