Home Singles DJESSY SWAN – Lions and Wolves

DJESSY SWAN – Lions and Wolves

by Felix Sandon

Waar ligt de grens tussen klassieke muziek en pop? Een vraag die onmiddellijk irrelevant wordt wanneer je de debuutsingle van Djessy Swan hoort. De componiste-violiste-zangeres haalt inspiratie uit alles wat ze beluistert en creëert uiteindelijk één stijl: de hare.

Foto © Geke Bosch

Lions and Wolves is rijkelijk georkestreerd: strijkers en harp, piano en elektrische gitaar, drums en backing vocals borstelen samen grootse taferelen in weelderige klankkleuren, en toch houdt Djessy steeds de touwtjes strak in handen. De Nederlandse weet perfect waar ze naartoe wil, zoveel is duidelijk. Dat zie je ook aan het artwork: op de coverfoto kijkt ze haar luisteraar onbevreesd in de ogen.

De intro van het lied heeft iets weg van een klassieke tango, voor Djessy’s zelfverzekerde stem boven komt drijven. Haar tekst is niet altijd even makkelijk te volgen, maar dat komt mogelijk nog wel in een volgende luisterbeurt. Je krijgt dan ook zoveel moois toegeworpen om op te focussen, van prachtige melodieën die zich meteen in je oor nestelen tot een stukje dat niet zou misstaan in een epische western genre Once Upon A Time In The West en naadloos overgaat in een meeslepende climax. Wanneer de zes minuten en achttien seconden erop zitten, heb je het gevoel een volledige muziektheatervoorstelling gezien te hebben. Dat belooft voor Djessy’s ep What Souls Are Made Of, die er binnenkort aankomt.

Facebook / Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More