Home Belgisch DIRK. – Hit (Mayway Records)

DIRK. – Hit (Mayway Records)

by Didier Becu

Humo’s Rock Rally 2016. Een bandje met de iewat vreemde naam dirk. (nu met hoofdletters) en met een zanger uit Tielt die ooit bij Protection Patrol Pinkerton zat. Zoek anders maar eens op, want de band heeft twee schitterende albums uit. Maar soms wil een mens iets anders, ook Jelle Denturck.

Het begon bescheiden. Vier jongens die zich amuseren en iets deden dat in de lijn lag van pakweg Car Seat Handrest en Cloud Nothings. Maar al gauw kwam het ware aardje naar boven, een verduiveld goede liveband die het wel eens zou kunnen maken. Er kwam een eerste album uit (met kleurboek en roze cover, jawel) en een legendarische show in De Charlatan waar iedereen eventjes Dirk was.

Dat er een versnelling hoger zou gegaan worden, stond in de sterren geschreven. De hoofdletters kwamen in de plaats en een platendeal met het toonaangevende Mayway Records. In september verschijnt het nieuwe album en als eerste voorproefje hadden we al het fantastische Artline waarin we duidelijk de DIRK.-soundin herkenden: rechttoe-rechtaan, maar toch met dat tikkeltje meer dat toch het verschil maakt.

Merken we ook op Hit, een song die trouwe fans bekend in de oren zal klinken want sinds het prille begin een livefavoriet. Nu weer opgepikt omdat de tijd rijp is, of wie weet of ze die hit willen. Zou kunnen met een oorwurm als deze!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More