Home Belgisch DIRK. – Artline (Mayway Records).

DIRK. – Artline (Mayway Records).

by Didier Becu

Je kan er over zeuren zoveel je wilt, maar de 90’s zijn weer helemaal in. We hebben het niet eens over de retro-affiche die Werchter dit jaar is, maar wel over hoe de sound van de alternatieve indiebands van toen stilaan doorsijpelt in de muziek van nu. Zolang die lelijke houthakkershemden maar niet terugkomen, hoor je ons niet klagen. Zeker niet hoe men daarmee omgaat in eigen land. It It Anita, Peuk, HEISA en natuurlijk dirk. Oops, fout want dirk. moet je voortaan met hoofdletters schrijven. DIRK. Dus. Als een mens maar opvalt, en dat doen ze gelukkig ook met hun muziek want die is simpelweg top!

De jongens van DIRK. (dat wordt wennen) zijn klaar met de opnames van de opvolger van Album (die met de roze hoes en kleurboek). Of we wederom onze kleurpotloden mogen bovenhalen zullen we in september te weten komen, maar ondertussen is er een eerste single Artline gelost.  

Een song die volgens frontman Jelle over niets gaat. Gewoon luisteren en beleven, want dit is indierock van zeer hoog kaliber, en vooral met een eigen smoel, ook al zou het ons geen zak verwonderen dat er op de slaapkamer van de jongens nog een paar posters van Nirvana of Buffalo Tom hangen. Luchtgitaarklassieker. Nu al.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More