Home Singles DIJF SANDERS – Water Of Chailuri (Unday Records)

DIJF SANDERS – Water Of Chailuri (Unday Records)

by Bart Verlent

Dijf Sanders gaat elke keer op zoek naar een nieuwe uitdaging en een nieuwe invalshoek. Voor zijn vorige album Puja trok Sanders door Nepal en deze keer liet hij zich inspireren door folk muziek uit Georgië. We mogen zijn nieuwe langspeler Supra verwachten op 10 november, het wordt een diepe, elektronische reis met bezwerende gezangen, field recordings en eigenzinnige interpretaties van folk songs.

© Dijf Sanders

Met Water Of Chailuri krijgen we een eerste voorproefje van het te verschijnen album. Het nummer opent met de mystieke klanken van het traditioneel Georgisch strijkinstrument de chuniri, het voegt een psychedelische toets toe aan het nummer. Synthklanken zorgen vervolgens voor een fris tegengewicht en als de beat invalt belanden we in een soort van triphop-vibe. Met de polyfonische zang erbij komt alles op zijn plaats terecht en krijgen we een unieke sound.

Het is Sanders weer gelukt om met iets volledig nieuws voor de dag te komen terwijl je nog steeds hoort dat het een Dijf Sanders-compositie is.

Sanders stelt Supra voor op:

18/11 – ABClub, Brussel
24/11 – Wintercirucus, Gent

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More