Home Singles DIIV – Brown Paper Bag (Fantasy/Concord)

DIIV – Brown Paper Bag (Fantasy/Concord)

by Kris Van den Bossche

DIIV die met Oshin in 2012 de shoegaze/dreampop (mee) nieuw leven inbliezen, kozen met Deceiver uit 2019 een nieuw pad voor de herstart van de band. Zware gitaren met lange sustain, fluisterende zang, donkere thema’s, … Minder Slowdive, meer My Bloody Valentine. Of noise rock zo je wil. Of geef het zelf een label of helemaal geen.

De nieuwe single, Brown Paper Bag, gaat op het elan van de vorige langspeler verder. Geen bezwaar aan deze kant van de luidsprekers, we kwamen 2020 dankzij Deceiver heelhuids door!

DIIV – Frog In Boiling Water – Album Cover Art

In de video kondigt Limp Bizkits Fred Durst de band aan in een TV studio, Saturday Night Lies. In de clip, muteren de muzikanten, kijkt een generaal toe en stort het gebouw achter hen  in. De video eindigt met een parodie op de verdovende mindfulness- en mentale welzijnshype, bedoeld om het werkvolk aan de gang te houden, hier genaamd Soul Net. Maatschappijkritiek in een humoristisch jasje, klasse!

Kondigt de nieuwe plaat, Frog In Boiling Water (eind mei), opnieuw een rampjaar voor de wereld aan? Of is het andersom en lukt DIIV er in deze tijden op plaat te vatten? Donker, dystopisch, en toch vitaal en krachtig.

“DIIV staart in de onverschilligheid van onze tijd, en speurt naar een spoor van hoop dat verstopt zit in een somber omhulsel tegen de achtergrond van het ineenstortend kapitalisme.” Zeggen ze over zichzelf, vrij vertaald. En toch zijn het vrolijke jongens.

Na energieke en intense Belgische passages in o.a. Botanique en Pukkelpop, op 6 maart te zien in de AB-Ballroom.

Website | Facebook | Instagram

YouTube – DIIV – Brown Paper Bag

Spotify – DIIV – Brown Paper Bag

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More