Home Belgisch DIE FREDDIES – Heisse Heidi

DIE FREDDIES – Heisse Heidi

by Hans Verhoeven

Dit is uiteraard een concept. Over mensen op zoek naar wintersportvertier in sneeuwlandschappen, daarin op zoek gaand naar hun diepere psyche.

Groepen als Pink Floyd en Yes maakten dienaangaande conceptlp’s. Herinner je die laatsten hun vijfdubbele conceptlp I Wanna Die in this Fuckin’ Avalange and Please let me Be? Die ging over een idioot met een graad aan de één of andere universiteit die met zijn liefje op wintersport trok en samen werden ze bedolven onder een pak sneeuw. Nee, zeg maar: een serieus pak sneeuw.

Op de tien plaatkanten hoorde je doodsrochels, het geluid van iemand die naar boven pist om tenminste te zien waar ze waren, ondersteboven of boven dat onderste.

En dan kwam Johnny Rotten. En de Ramones. En was het gedaan met die hele toestand rond conceptplaten.

Dat was evenwel zonder Die Freddies gerekend. Dit is namelijk een conceptsingle. Waarmee ze de grote, legendarische Anton aus Tirol, we durven het zeggen en schrijven, overtreffen. Hij is geen match voor Chris Van Tongelen, want hij zit hierachter en hierin.

Het gaat over een meisje dat met haar dirndl-jurk te dicht bij het haardvuur stond. Ze denkt na over haar leven. Ze las Freud en Schopenauer en dan zeker diens laatste werk, in Nederlandse vertaling: Ga Niet Te Dicht Met Een Dirndl Aan Tegen Het Haardvuur Staan – Enige Filosofische Beschouwingen Daarover.
Dit, lieve lezers, is een meesterwerk. Iets om over na te denken. Begin alvast nu.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More