Home Singles ALPS. – Want You Now (PIAS)

ALPS. – Want You Now (PIAS)

by Bart Verlent

Jesse De Belder, Maja De Belder, Steve Herrijgers, Wouter Broeckmans, Bert De Pauw en Wannes Minne spelen al jaren samen bij verschillende projecten en komen nu naar buiten als Alps. Een naam die ontstond uit het gevoelens van de afwisseling van kracht en stilte in de bergen die automatisch melancholie opwekken. Dat is dan ook de rode draad bij het schrijven van de nummers van dit zestal. In 2018 debuteerde Alps. met de single Unfold, waarop het jaar daarna de tweede single Filastin volgde en het jaar daarop het prachtige Will You Run.

© Alps.

Na twee jaar stilte is Alps. er volledig terug. Met Want You Now kondigt het sextet ook hun debuutep aan die ze opnamen met Thomas Valkiers (Newmoon, The Haunted Youth…) en Staf Verbeeck (Fiona Brown, Maanbar…) achter de knoppen. Hij wist perfect de filmische sfeer te vatten. Het zeskoppige gezelschap levert een prachtige song af waarin ze, met verschillende lagen, een zweverig landschap creëren. Jesse heeft een prachtige stem die perfect past op deze melancholische song.

We hopen dat Alps. met Want You Now eindelijke vertrokken zijn voor een lange tijd. We wisten allang dat de Antwerpse band een internationaal geluid heeft en ijzersterke songs aflevert, dus laat 2023 maar het jaar van de grote doorbraak worden.

Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More