Home Singles DEVOTIONS – Vanity Pools (Somewherecold Records)

DEVOTIONS – Vanity Pools (Somewherecold Records)

by Bart Verlent

Wie redelijk zot was van de dreampop/shoegaze van Cocteau Twins en Curve is bij deze Australische Devotions aan het juiste adres. Luke Zahnleiter (The Glitter Veils, The Rational Academy), Kate Mockunzie en Thomas Roche maken naar eigen zeggen “nostalgische pop” met een fascinatie voor films zoals Wong Kar-Wai, Nicolas Winding-Refn en David Lynch en een knipoog naar 80’s postpunk, ambient en de kunstwerken van Edward Hopper.

© Devotions

Volgende maand verschijnt hun debuutalbum Pusher waar deze Vanity Pools als tweede single uit is getrokken. Het nummer is gebouwd op 80’s drumcomputer geluiden, de sensuele stem van Mockunzie, sfeervolle, dromerige synths en subtiele, overstuurde gitaarlijnen.

Het klinkt allemaal niet zo origineel maar het is toch een fijne song die ons in de teletijdmachine zet naar eind jaren ’80, het begin van de shoegaze. Als het te verschijnen album volledig in deze lijn ligt, zal het een mooie trip worden down memory lane.

BANDCAMP/FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More