Home Singles 10 000 RUSSOS – Station Europa

10 000 RUSSOS – Station Europa

by Ann Cnockaert

Na de singles Super Inertia en A House Full of Garbage lost het Portugese experimentele trio 10 000 Russos nu een nieuwe track Station Europa. Ze doen dat in aanloop naar de release van hun vijfde album dat in september uitkomt op Fuzz Club Records.

Het nummer begint dreigend tot de gitaren invallen en de zang het protest inzet. De song wordt aangedreven door een omhullende synth-basslijn terwijl elektronica op de achtergrond oscilleert en zindert.

Station Europa richt zich specifiek tot de bureaucratische inertie binnen de politieke en economische instellingen van het Westen. Gitarist Pedro Pestana vertelt: “Dit nummer is een verdraaid volkslied voor het einde van Europa, waarin de Franse woorden Liberté, Égalité en Fraternité worden tegengesproken door een erfenis van bureaucratie die in de weg staat van de roep om hulp van een medelid.”

Station Europa, het nummer dat tevens de openingstrack van het nieuwe album wordt, maakt meteen duidelijk dat het geluid van 10 000 Russos voortaan evolueert in een nieuwe sound die ook wij omarmen.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More