Home Singles Dertig jaar Fifty Foot Combo: dat brengt nog meer nieuws!

Dertig jaar Fifty Foot Combo: dat brengt nog meer nieuws!

by Nel Mertens

De stad Gent huist nogal een aantal grootse muzikanten! Al dertig jaar lang mogen we Fifty Foot Combo daaarbij rekenen. Een band die het label (of de tattoo?) ‘surfband’ mee kreeg, maar eigenlijk als ‘surf ’n turf’-band beschreven kan worden, want ze leveren – kwaliteit gegarandeerd – een vette mix van surf, punk en garagerock af, met een flinke portie rock’-n-roll-/ rockabilly-attitude.

Het werd al gevierd met de heuse liveshow ‘Monstropalooza‘ in De Vooruit (Kunstencentrum viernulvier in Gent) op 23 maart, maar Jesse Roosen (percussie), Bart Rosseau (drums), Rodrigo Fuentealba (gitaar) en Jens De Waele (bassist, humorist, backup vocalist, en ga zo maar door…), Steven Gillis (zang, gitaar) en Sandra Hagenaar (theremin, toetsen) zijn nog niet uit gevierd!

Om hun dertigste verjaardag te vieren, brachten ze een gloednieuwe single  met bijhorende videoclip uit. The Golden Hour bulkt van surf- en garagerockelementen, deze keer ook met een stevige dosis krautrock. De glimmend melodieuze leadgitaarlijn blinkt als nooit voorheen uit!

De clip die er bij hoort toont een animatiefilm van de hand van King Rat (Gilles Deschamps), getekend in de stijl van stijl van Matto le D en geeft de intensiteit en de rauwheid van Fifty Foot Combo mooi weer.

Golden Hour is digitaal en op vinyl verschenen op het label Music Mania.

Naast deze gloednieuwe single heeft Music Mania Records onlangs ook de compilatie-lp Monstrophonic Hits uitgebracht met de beste nummers van Fifty Foot Combo.

De volgende kans om Fifty Foot Combo live aan het werk te zien is op 10 mei op Surf O Rama en op 17 mei op Jarfest. Detail: je moet er voor naar Spanje of Estland. Dus: plan uw vakanties goéd!

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More