Home Singles DELV!S – Rebelman (Because Music)

DELV!S – Rebelman (Because Music)

by Bart Verlent

In 2017 debuteerde Delv!s met de funky ep No Ending die de band rond zanger en songschrijver Niels Delvaux veel optredens en airplay opleverde. In 2018 bracht de groep de single Yeah Yeah Yeah uit die volledig in de lijn lag van de ep; daarna werd het stil rond Delv!s. Tot het jaar daarop het nummer Brother uitkwam waarop Delvaux met een meer soulvol geluid kwam en de funk wat achterwege liet.

© Delv!s

Het werd opnieuw stil rond de band, tot nu, want in het najaar verschijnt eindelijk het debuutalbum van Delv!s. Rebelman is daar de eerste single uit. Met Rebelman gaat Delvaux verder in zijn soul-verhaal. Hij combineert retrosoul met eigentijdse soul die wat in de lijn ligt van Sault, Thundercat en Leon Bridges.

Hoe catchy en aanstekelijk het oudere materiaal van Delv!s ook was, met Rebelman maakt de band nog meer indruk dan met hun vroegere songs. Wat een sterk en origineel nummer is dit met een straf soulgeluid en een psychedelische inslag. Die combinatie slaat in als een bom.

Op 22 augustus kan je het nummer live horen op Pukkelpop waar Delv!s op de affiche staat.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More