Home Singles DELIGHT IN DISORDER – The Gun

DELIGHT IN DISORDER – The Gun

by Bart Verlent

Delight In Disorder is de nieuwe band rond de Waalse songschrijver Philippe Delhaye waarmee hij een mix maakt van triphop en rock. Op 25 maart verschijnt de debuutep Untamed van dit sextet waaruit we al de indrukwekkende mysterieuze single Hypnotic te horen kregen, in die song hoorden we een knappe combinatie tussen het donkere van Massive Attack en Portishead en het sensuele van P.J. Harvey dankzij de intense stem van Sophia Haze.

The Gun is het tweede voorproefje van de nieuwe ep en daarop pakt Delight And Disorder toch met een iets steviger geluid uit. De strofes hebben dezelfde mysterieuze feeling van de vorige single maar in het refrein komen de vurige gitaren dat gevoel volledig verstoren.

Met deze song slaat Delight And Disorder de weg in van Garbage, met donkere electro en gemene gitaren. Maar we zullen deze band zeker geen kopie van Shirley Manson en co noemen. Delight And Disorder heeft een origineel eigen geluid en maakt songs met veel afwisseling.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More