Home Singles DEATH AND VANILLA – Looking Glass (Fire Records/Konkurent)

DEATH AND VANILLA – Looking Glass (Fire Records/Konkurent)

by Bart Verlent

Marleen Nilsson, Anders Hansson en Magnus Bodin maken al meer dan tien jaar dromerige composities onder de naam Death And Vanilla. Door de jaren heen is het geluid van dit Zweeds trio iets veranderd, in het begin klonk de band als een kopie van Broadcast met sfeervolle psychedelische electro; ondertussen hebben ze een eigen geluid gevonden.

© Death And Vanilla

In februari verschijnt hun nieuwe album Flicker waarop het drietal een mix brengt van krautrock, dreampop en dub wat we een eclectisch geluid oplevert. Looking Glass is alvast een knap voorproefje van de nieuwe langspeler.

In de lange intro krijgen we al een lading aan speelse diversiteit waarna de song openvouwt tot een dromerige indiepopsong waar we volledig worden in meegezogen.

Met Looking Glass leveren de Zweden iets unieks af dat naar veel meer smaakt. Gelukkig moeten we maar een maandje wachten op het album en krijgen we meer te horen van deze zalige band.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More