Home Singles DEAD HIGH WIRE – Cry Of Distress (Wagonmaniac Music)

DEAD HIGH WIRE – Cry Of Distress (Wagonmaniac Music)

by Nel Mertens

Wanhopig huilende gitaren klinken knap door tegenwoordig in de postpunk-/ newwavesound van Dead High Wire. Hun nieuwe single laat meteen horen dat het drietal nog sterker en straffer werd sinds hun debuutalbum Pray For Us, dat we toen als “postpunk waar een normaal mens van klaarkomt” beschreven.
En met dat onovertroffen geluid in Cry Of Distress, kondigen ze meteen ook de komst aan van hun nieuwe album Wasteland Shadows.

Dit nieuwe nummer klinkt rauw, maar melodieus gefundeerd in postpunk en new wave, met een vleugje coldwave. De sterk aanwezige gitaren, worden verduisterd door de diepe baslijn, terwijl de zang er ijl doorheen walst op het ritme van dansende drumslagen. De bitterzoete break zorgt voor een des te stevigere uitbarsting naar het einde van Cry Of Distress toe. Deze noodkreet hebben we luid en duidelijk gehoord. Mogen er zo nog meer volgen!

Cry Of Distress is digitaal verschenen en is de eerste single die we te horen krijgen van hun aankomende album Wasteland Shadows. Dat album verschijnt op 15/3 digitaal, op cd en op vinyl.

Facebook / Bandcamp

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More