Home Singles DE STOELTJES – No Fun (Animal Lovers Only)

DE STOELTJES – No Fun (Animal Lovers Only)

by Jos Buersens

Het is nogal een kerel die Iggy Pop. Met zijn gespierde lijf en typerende slangachtige bewegingen weet hij al decennia vriend en vijand te verbazen en te shockeren. Onze pezige rocker stak het in het verleden niet al te erg onder stoelen of banken dat hij zich wel eens aan ’s werelds meest illegale geneugten durfde bezondigen. Het is dan ook verbazingwekkend te noemen dat de heer Pop, met de respectabele leeftijd van 75 jaar, nog steeds op onze planeet ronddwaalt.

Dat het werk van The Stooges geliefkoosd materiaal is voor coverbands spreekt voor zich maar het is weinigen gegeven om dezelfde agressie en inleving aan de dag te leggen als de heren dat eens deden. In veel gevallen leidt het dan ook tot weinig spectaculaire vertoningen waarbij we zelden of nooit van onze stoel vallen

Gelukkig is er ook de andere kant van het spectrum aan Stooges covers. Zo ook de nieuwste versie van No Fun door, ja je raadt het goed, De Stoeltjes. Op de track horen we onze eigenste Jeroen Stevens aka Jimmy Stoel van jetje geven op zijn beste vierpotige drumstel en wordt een percussieve herinterpretatie van deze protopunkklassieker neergezet.

Er zullen ongetwijfeld heel wat mensen zich afvragen waarom je in hemelsnaam percussieve covers van Stooges nummers maakt op stoelen. Toen we de track voor het eerst beluisterden, vroegen wij ons vooral af waarom niemand eerder op het idee was gekomen.

Een heerlijke rariteit voor het stoel minnende publiek! Wij kunnen al niet wachten op de eerste, jawel, album van De Stoeltjes. Meer informatie vind je dra via de onderstaande link.

ANIMAL LOVERS ONLY: BANDCAMP

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More