Home Singles DE LAATSTE MATCH VAN IVAN LENDL – Blijf Niet Bij Mij

DE LAATSTE MATCH VAN IVAN LENDL – Blijf Niet Bij Mij

by Nel Mertens

“Pluk de dag! Vier het leven.”

Deze boodschap krijgen we mee, bij de nieuwste single van De Laatste Match van Ivan Lendl. En dat gebeurt niet zomaar… Na het plotse overlijden van hun frontman Lander Segers in de zomer van 2022, besloten ze om een punt te zetten achter de band. Deze laatste song Blijf Niet Bij Mij is – jammer genoeg, maar zo verstaanbaar – is dan ook écht de laatste match van Steve Lacourt (tekst, muziek, gitaar, bariton), Tim Jansen (bas), Geoffrey Heirbaut (drums), Peter Marchal (toetsen) en … Lander Segers (zang).

Maar wat voor één! In schoonheid afronden, deze band weet hoe je dat doet.

Het nummer werd geproducet door Koen Buyse (Zornik) – die ook voor bijkomende synths, gitaar en guitalele zorgde – en geschreven door Steve Lacourt. De vocals op Blijf Niet Bij Mij komen uit de akoestische demo-opnames die Steve maakte met Lander in 2020.

Tegen de verwachtingen in gaat Blijf Niet Bij Mij niet over afscheid nemen en dus ook niet over het heengaan van Lander. Het is een song over liefdesbang zijn en over de relationele onzekerheden waar we allemaal wel eens mee worstelen.

“Sluit je ogen, je zal zien dat alles is veranderd bovendien.”

Elektronisch getintel leidt het nummer in, met een warme gitaarlijn. De tekst treedt meteen naar de voorgrond. Frisse synths lichten op en de woorden blijven kleven. Een omgekeerde liefdesballade, een wondermooie smeekbede aan die geliefde om alsjeblieft te vertrekken. En toch: “Vertrouw me nog een laatste keer, ’t is zonde van de tijd…”

Oprecht, open en eerlijke muziek. Ze deden het nooit anders. Zoet zonder zeem.

Blijf Niet Bij Mij is digitaal verschenen en komt op 15/2 ook uit op vinyl.

Website Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More