Home Belgisch DE HAVILLAND – The Disease (Eigen Beheer)

DE HAVILLAND – The Disease (Eigen Beheer)

by Bart Verlent

In 2015 zit auteur/componist Rudolf Hecke (Company Of State, Pop In Wonderland, The Incredible Time Machine) in de wachtzaal van het Universitair Psychiatrisch Centrum in Kortenberg, waar hij een afspraak heeft met professor Dirk De Wachter om samen te werken aan Rudolfs debuutroman Wondenland. In die wachtzaal ontmoet hij zangeres Nathalie Van den Meutter die stage loopt als psychologe. Het is het begin van een bijzondere samenwerking. Hecke had nog een berg songs liggen waarop de stem van Nathalie perfect paste. Gitarist Willem Heylen en backing zangeres Lotte De Peuter werden er nog bijgehaald en De Havilland was geboren.

(c) De Havilland

Na enkele singles met producer Simon Cassier (Balthazar) en een tournee met wisselende gasten, trok De Havilland de studio in met producer Koen Renders (Buurman) voor de opname van hun debuut-ep. Een van de songs hierop is The Disease waarvan de tekst zeer actueel is. De song drukt echter vooral hoop uit en hoe liefde in tijden van besmetting ook wordt overgedragen.

Van Rudolf Hecke zijn we gewoon dat hij knappe songs kan schrijven met brede arrangementen en dat heeft hij met deze The Disease ook weer voor elkaar gekregen. De warme stem van Nathalie blijft nog steeds een streling voor het oor en wordt op deze song dan nog eens gesteund door fantastische backings. Hoop hebben we in deze coronatijd zeker nodig en dankzij De Havilland hebben we weer een mooi lichtpuntje gekregen.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More