Home Belgisch DE DUIVEN – Je Kunt Je Gevoel Niet De Baas (Eigen Beheer)

DE DUIVEN – Je Kunt Je Gevoel Niet De Baas (Eigen Beheer)

by Kris Van den Bossche

We hebben het voor Roos Rebergen (Roosbeef), en hebben dat al meermaals thuis mogen uitleggen. Is het haar stem, haar uitspraak van de “v” als een “f”, is het haar feilloze muzikaliteit of zijn het haar hilarische bindteksten live?

Ook De Duiven (Dries Helsen en Pieter-Jan De Wyngaert) hebben het blijkbaar voor Roos Rebergen, want ze mag meezingen op Je Kunt Je Gevoel Niet De Baas dat een typisch Roosbeef nummer zou kunnen zijn, ware het niet geschreven door De Duiven.

© De Duiven

“Je tred oogt kloek, maar je leeft op je knieën
De steentjes versteken zich onder je vel
Je veringen boren zich door het chassis
Je kunt je gevoel niet de baas”

Hoe goed je het ook probeert te negeren, het komt wel boven.

De strofe wordt gezongen op een gekapte manier die alleen aan Witte Nachten van Madou kan laten denken, maar hier dan in duo met Dries Helsen en Roos Rebergen. Het refrein gaat van “Na na na na na na”  en is verslavend.

Deze kant van de duo single is traag en melancholisch, doet wat aan Spinvis denken. Wedden dat er een (bas-)klarinet zit in de brug? En strijkers op het einde? “Na na na na na na”

De andere kant van deze duo single (eigenlijk de a-kant) heet Je Had Gelijk En Ik Wil Het Goedmaken. Het begint bedrieglijk aardig met strijkers à la Bittersweet Symphony om over te gaan in teringherrie door de band omschreven als een onalledaags rapnummer. In feite is het de veel besmettelijkere Antwerpse variant van Kenji Minogue, maar dan niet in het West-Vlaams/Meetjeslands maar in keurig Nederlands.

Beide kanten van de single werden geproducet door De Duiven met Tom Pintens (Zesde Metaal, Roosbeef) en Johannes Genard (School Is Cool), geen slecht stel oren om in de buurt te hebben. De single is op 7” vinyl verkrijgbaar met het coole artwork hierboven te zien.

Dat De Duiven verder bouwen aan hun compleet eigen universum, is niet gelogen. Dan maar oppassen voor die vogelgriep.

De Duiven | Facebook | Instagram

DE DUIVEN – Je Kunt Je Gevoel Niet De Baas

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More