Home Belgisch DAVID NUMWAMI – Chewing Gum

DAVID NUMWAMI – Chewing Gum

by Ann Cnockaert

David Numwami heeft zijn talent al bewezen naast enkele grootheden in de muziekwereld. Zo stond hij op het podium en in de studio met Charlotte Gainsbourg, Sébastien Tellier en Nicolas Godin van Air. Hoewel de gitaar een krachtig instrument is dat vaak verhalen en emoties vertelt, voelde Numwami de noodzaak om met zijn stem zijn gevoelens te uiten, iets wat hij miste in zijn vorige werk met en voor anderen. Dat verlangen resulteerde in zijn nieuwste creatie Chewing Gum, een voorproefje van zijn aankomende ep.

Na zijn relatiebreuk zwierf David rond zonder een vaste plek om te verblijven. Hij dook in het nachtleven en greep elke gelegenheid aan om muziek te maken. Ondanks de drukte van de stad voelde hij zich eenzaam, tot een onverwachte ontmoeting zijn leven volledig veranderde. In Chewing Gum verkent hij zijn eigen reis van zelfontdekking, terwijl hij zich openstelt voor anderen en de kracht van liefde omarmt.

Met Chewing Gum brengt David Numwami een verrassende mix van een vertrouwd gitaargeluid, een speels Whammy-effect en afropopritmes. Dit gedurfde samenspel resulteert in een boeiende single die niet alleen zijn liefde voor zowel folk als afropop weerspiegelt, maar ook zijn veelzijdige muzikale palet onthult.

Facebook – Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More