Home Singles D’ANTICLOWN & DE BRANDING – Terminus

D’ANTICLOWN & DE BRANDING – Terminus

by Nel Mertens

“Opruiende woorden wakkeren aan vanbinnen”… en dat in een puik ruige samenwerking tussen D’Anticlown en De Branding. Geen holle boodschappen, geen wolkerig gepulk aan snaren. Recht in ons gezicht, hard maar beladen met een hoog ruwe esthetiek. En ethiek.

Dat de tong uit ons vergiftigde water, maar ook onze taal nu afval is. Samen kaarten deze artiesten maatschappelijke issues aan. Van milieuvervuiling, tot kapitalisme, de overaanwezigheid van sociale media tot het individualisme van de mens.

“We dromen van het breken van routine” en dat doen ze ook met een verbluffend geluid. Ze rappen, maar bijten, huilen en tieren ook figuurlijk. Ze willen gehoord worden en dat luisteren doe je best ook, luister naar ieder woord van hen en hun Terminus. We krijgen een knap gitaarspel, maar ook noisy industrialelementen, Oosters getinte ritmes en melodieën en zelfs enkele metalriffs ertussen. Van de eerste tot de laatste seconde is dit een track die zowel inhoudelijk als muzikaal triggert en boeit.

Met de tekst “Laat ons dromen en smeden, langs grijs stalen banen en perrons, tot de intercom ons wekt: de terminus is het volgende station”, dooft deze krachtige track, maar we onthouden vooral ook “dat we drijvers zijn, geen drenkelingen”.

Sterke taal, straf geluid en krachtige vocalen!

D’Anticlown / De Branding

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More