Home Singles CROSSBEAT – Manifesto (ISLA)

CROSSBEAT – Manifesto (ISLA)

by Fabris Lemant

“We zijn moe en we willen dansen”, het klinkt stilaan even afgezaagd als de zoveelste herhaling van FC De Kampioenen op zaterdagavond. Crossbeat, het muzikale kindje van Dries Merre maakt met Manifesto een protestsong over de dagelijkse sleur en de nood die een halt toe te roepen. 

Voor deze track – een herwerking uit 2019 – riep Merre de hulp in van Sten Sundahl. Muzikaal voelt het nummer heel 90’s aan. De begindagen van “keinijg” op Studio Brussel stonden toen wekelijks garant voor nieuwe elektronische ontdekkingen.

Manifesto dweept met de drum & bass sound uit die periode van acts als Aphrodite en Goldie en vermengt die met triphop a la Massive Attack in hun Mezzanine periode. Het geheel klinkt wat gedateerd maar daar is op zich niets mis mee. Het ritme in deze track zit goed en de zang van Sten Sundahl klinkt verrijkend. Crossbeat klinkt telkens een beetje anders en toch ook weer niet. Deze trip down memory lane is er één voor de liefhebbers in het genre. In welk gedaante of in welke scene deze band zich live gaat presenteren anno 2021 is voorlopig de vraag van 1 miljoen.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More