Home Singles CROOKED STEPS – Catherine

CROOKED STEPS – Catherine

by Fabris Lemant

Het is al zomer in het hoofd van Crooked Steps en dat kunnen we in de donkerste dagen van het jaar enkel toejuichen. Op hun surfplank brengt het drietal een vrolijke vibe in de huiskamer waarbij je je even op Waikiki Beach waant. Nieuwe single Catherine is Crooked Steps ten voeten uit: catchy zanglijnen, een (te) brave garagerock ondertoon en retro blues invloeden. Deze specifieke sound heeft de Gentse band geen windeieren gelegd.

Na de selectie voor De Nieuwe Lichting (door Jan Paternoster) met hun inzending Sugar, ging het plots hard voor de heilige drievuldigheid Thomas, Lou en Bas.  Enkele weken later mochten ze zich tot winnaar kronen en ging de bal helemaal aan het rollen. Er volgde heel wat airplay maar de liveshows bleven om de alomgekende reden uit. Dat hun tweede single Daiquiri op de eerste plaats in de Afrekening raakte was het bewijs dat de bluesy surfsound ook het Studio Brussel-publiek wist te bekoren. Om maar te zeggen dat het niet al kommer en kwel was in 2020.

Opvolger Catherine gaat over afstand houden van personen (niet enkel tijdens de lockdown) en kreeg oorspronkelijk als werktitel Quarantine mee. Blij dat de heren ons deze doffe ellende besparen en er alsnog een positieve draai aan gaven.  Catherine klinkt glad als een vers gevangen paling en heeft een heel catchy refrein. Het meezingmomentje in het refrein halfweg (de “oohh oohh ooohh”) deed ons even afdwalen en denken aan Ça Plane Pour Moi van Plastic Bertrand (god weet waarom).

Het voelt een beetje vreemd aan, vrolijk rondhuppelen in een hawaïhemd met onze teenslippers aan zo halfweg december. In 2020 zijn er echter geen zekerheden meer, tenzij dat dit nummer klaar is om de Afrekening te veroveren.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More