Home Singles AUGUSTIJN – Echt Kerst

AUGUSTIJN – Echt Kerst

by Francis van den Broeck

Het evidente en gezapige West-Vlaamse dialect, naast een zeer strakke drumlijn, viel meteen in de smaak. Hoe kan het ook anders, het is de nieuwe singel van Augustijn. Toegegeven, het is misschien niet het allerbeste dat hij ooit heeft gecomponeerd, maar als ‘kerst’ singel (sic) mag ie er best zijn!

De tekst is uiteraard een statement. Deze keer bekritiseert Augustijn o.a. de overconsumptie in onze maatschappij. Je wordt als luisteraar eigenlijk wat in de maling genomen. Wat start als een gezellige kerstsong, verandert al gauw in een cynische, rauwe kijk op de wereld. Dat maakt de song heel interessant. Het doet ons wat denken aan Fairytail Of New York van The Pogues. Uiteraard niet qua stijl, maar eerder door de tegenstelling tussen tekst en muziek.

Zoals we al zeiden, zit dit nummer echt wel strak in het pak. Er klinkt een eenvoudige, geniale drum met passende baslijn en een tamboerijn in de achtergrond om het tempo nog wat te versterken. Keyboard en gitaar zijn er perfect tussen gemixt en maken dat het haardvuurtje knettert!

We zijn er zeker van overtuigd dat Echt Kerst radiowaardig is. Een prima ‘binnenkopper’ tijdens de Warmste Week en al die donkere dagen die we al hebben moeten verwerken. Je wordt nog eens wakkergeschud op een vrij ludieke manier. Laten we dit jaar snel vergeten, behalve Echt Kerst dan…

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More