Home Singles CROMWELL – Slow Down (Floyd Records)

CROMWELL – Slow Down (Floyd Records)

by Nel Mertens

Kloot Per W (gekend Belpopmuzikant én -figuur), de Amsterdamse Emilie Blom van Assendelft (ex-bassiste bij The Scene) en drummer-zanger Achiel Keppens (Spiral Of Silence) doen het samen onder de naam Cromwell! Synthwave met de nodige dosis rock en met veel liefde en aandacht voor melodieuze zanglijnen. Zachtheid in al zijn kracht gezet.

De band startte tijdens de coronacrisis en had hun ep 37° als resultaat.
Na lang wachten is er nu hun nieuwe single Slow Down en die kwam tot leven met een knappe videoclip door Kris J.Y. Verdonck, met in de hoofdrollen Cromwell en de legendarische Zwammadammen. Het nummer sloop intussen de Nederlandse hitlijsten binnen en helemaal terecht (waar blijven die Belgische radiostations, die blijkbaar achterop hinken?!???).

De knappe samenzang zorgt voor melodie en voldoende spanning in de track door zachtheid te combineren met gesproken woorden die daartussen gedropt worden. Pianotoetsen zorgen voor pittige ritmes, terwijl de synths op synthwavegolven de knappe baslijnen dragen. De gitaar zorgt voor een ruwe toets. We horen een groovy synthwave-rock-nummer. (Of gingen we nu net niet stoppen met labelen?)

De titel geeft perfect aan waar het nummer inhoudelijk voor staat: de wens/ oproep om het wat rustiger aan te gaan doen en even los te komen van wat er continu, in hoge dosis en aan een hoog tempo, in de samenleving op ons af komt.

Slow Down is digitaal verschenen.

Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More