Home Singles CRACKUPS – Sgt. Haze (Mayway Records)

CRACKUPS – Sgt. Haze (Mayway Records)

by Bart Verlent

Ook al maakt Crackups al furore sinds 2006, toch hebben deze kerels maar twee albums uitgebracht. Tja, dit viertal heeft het dan ook druk met de andere zijprojecten zoals School Is Cool, Warhola, Double Veterans, Psycho 44, Priceduifkes en XINK én daarnaast is zanger/gitarist Thomas Valkiers ook nog een veelgevraagd studio engineer/producer is. Maar blijkbaar hebben Thomas, Toon Van Looy, Siebe Le Duc en Niels Meukens toch tijd gevonden om een nieuwe Crackups-plaat in te blikken, die we dit najaar mogen verwachten.

© Crackups

Sgt. Haze is het eerste, furieuze voorsmaakje van die derde langspeler, die de titel Plexi zal krijgen, en dat klinkt alvast super lekker. Naar Crackups-normen klinkt het eigenlijk heel melodieus tegenover het oudere werk. Valkiers klinkt in dit nummer als een combinatie tussen Lux Interior van The Cramps en de jonge Fred Schneider van The B-52’s. Met andere woorden: gedreven en klaar om te exploderen. Het is postpunk met een hoek af, die je stevig bij de keel neemt.

Zoals we gewoon zijn bij Crackups is het een korte song, maar het is echt wel genieten van wat er die 1 minuut en 39 seconden allemaal passeert. Het is duidelijk dat er gekozen is voor een rijker geluid, zonder de kracht te verliezen.

Op 29 november stelt Crackups Plexi voor in Trix in Antwerpen.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More