Home ReviewsAlbum Reviews LOVE SEX MACHINE – Trve (Pelagic)

LOVE SEX MACHINE – Trve (Pelagic)

by Patrick Bruneel

Snel zijn, daar doet het Franse trio, uit Rijsel komen ze, niet aan. Het debuut van deze sludgeband verscheen in 2012, opvolger Asexual Anger in 2016 en nu pas komt Love Sex Machine opdraven met zijn derde plaat.

De opgekropte woede, haat, pijn en bitterheid moesten er duidelijk weer eens uit. Wat de band brengt is dan ook een set vunzige sludge met was postmetalgrooves om enige lichtpuntjes te bezorgen aan de argeloze luisteraar die al vanaf opener Fucking Snakes wordt overrompeld.

Love Sex Machine – donkere humor zoals in de teksten of net niet, het is soms een twijfelgeval – beukt tot er lijken uit de kast vallen. Blijven gaan, geen genade, geen tijd om te bekomen. Het zweet moet uit de boxen druipen samen met alle aangekoekte weerzin tegen alles wat misloopt in het bestaan.

Tien stuks zijn het geworden, die meedogenloos heavy klinken van begin tot eind terwijl zanger / gitarist Yves de longen uit zijn lijf schreeuwt bovenop een set riffs die maar blijven doordenderen. In een nummer als Canopy incorporeert de band een stevige scheut black metal, wat de sowieso al vunzig ruige sound nog extra in het stof wordt geduwd.

Apocalyptisch, de luisteraar murw in de touwen latend, is dit een ferme uppercut die geen zicht biedt op enige verlossing. Wat stilte na het beluisteren van Trve is dan ook meer dan welkom.

Love Sex Machine is als een Amenra zonder atmosferische opbouw of slot. De essentie, daar is het dit trio om te doen, zonder tierelantijntjes.

Trve is digitaal, op lp en op cd verschenen bij Pelagic.

Facebook / Bandcamp

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More