Home Singles CLIFF – Second Life (Eigen Beheer)

CLIFF – Second Life (Eigen Beheer)

by Kennet De Bondt

Cliff (Cliff Beeckman) brengt ons zijn eerste release Second Life, samen met de instrumentale bonustrack Autumn Tears.

Tijdens zijn studies filosofie leerde de man piano spelen en begon hij muziek te schrijven. In 2018 besloot hij de grote stap te zetten en dook hij de studio in met producer Reinhard Vanbergen. De release zag vorig jaar het daglicht en is intussen te beluisteren op Spotify, Youtube en Apple Music.

Second Life begint met een mooie en vrij klassieke piano pulse. Vervolgens weerklinkt de stem van Cliff in een aangename freestyle. Net als je dan denkt dat het een melige song gaat worden, krijg je er plots een diepe basdrum en een paar goed gekozen synthklanken bij die het geheel naar een hoger niveau tillen. Vervolgens tokkelt een klassieke gitaar zich een weg doorheen het nummer en een aantal percussie instrumenten werken het geheel proper af.

Je moet het nummer verschillende keren beluisteren om de muzikale evolutie tot zijn recht te laten komen, en dat hebben wij met plezier gedaan. Ook het instrumentale nummer Autumn Tears viel erg in de smaak. We zijn benieuwd naar toekomstige werk van Cliff.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More