Home Singles CIRKELMACHINE – Image (Eigen Beheer)

CIRKELMACHINE – Image (Eigen Beheer)

by Bart Verlent

Cirkelmachine is het alternatieve dance-project van slaapkamerproducers Arnaud Soetens en Maarten Vanooteghem. Een paar maand geleden maakten ze nog muziek onder de naam Dark Matte. De groepsnaam symboliseert de oneindige levenscyclus en de bijhorende onwetendheid waarmee we ons als mensen voortbewegen. In deze onwetendheid zoekt het duo de balans tussen donker en licht, dansbaar en dromerig. Cirkelmachine brengt met andere woorden zeker geen leeghoofdige techno. Naar eigen zeggen bewandelen ze afstanden tussen breakbeat-infused ritmiek, thematische arrangementen en experiment.

(c) Cirkelmachine

De debuutsingle Image vertelt het verhaal over een terugkerende droom na het verlies van een dierbare levensgenoot, die na verloop van tijd een vaste plaats krijgt in het verwerkingsproces. Deze droom hebben Arnaud en Maarten weergegeven in de dynamiek van het nummer, dat sfeervol en vertellend begint maar dan uiteindelijk omslaat naar degradatie en chaos. Het is een vrij donkere track die je volledig meesleept in het verhaal van dit duo.

Soetens en Vanooteghem maken geen monotone dance, in Image zit voldoende afwisseling zodat we ons tijdens deze bijna vijf minuten durende track nooit vervelen. Het is een heel knappe compositie waarin een constante dreiging hangt die het duo mooi heeft opgebouwd. Met zo’n indrukwekkende sound zou het ons niet verbazen dat Cirkelmachine op belangstelling vanuit het buitenland mag rekenen.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More